top of page

Wat is ​een bellypaint?

Bellypaint is een schildering op je zwangere buik. Je ronde vormen zijn de perfecte basis voor zo'n buikschildering. Ik gebruik enkel Europees goedgekeurde schmink die ik ook gebruik voor kindergrime dus het is 100% veilig voor moeder en kind. Het is vooral aantrekkelijk als activiteit op je babyshower.

Wanneer doe je een bellypaint?

Bellypainting kan tijdens je hele zwangerschap, zolang je maar een zichtbaar buikje hebt. Wanneer je buik begint te groeien, verschilt per persoon. Bij de één begint dit in het eerste trimester, bij de andere in het derde trimester. Zelf raad ik aan om het tussen 30 en 38 weken te doen.

Hoelang duurt een bellypaint?

Een buikschildering duurt gemiddeld zo'n 1,5 tot 3 uur. Dit hangt onder andere af van de moeilijkheidsgraad en de grootte van de tekening. Let er wel op dat hier ook al tijd inzit voor het plaatsen want ik maak altijd een buikschildering op wens van de ouders, dit wilt zeggen dat ik eerst een voorontwerp op papier zet en deze doorstuur naar de klant voor goedkeuring.


Ik heb ook verschillende kleedjes die de mama kan dragen voor de foto's, ik trek geen professionele foto's maar ik probeer wel altijd enkele mooie foto's te trekken voor dat de eventuele naam op de buik gaat, en dan natuurlijk ook weer enkele foto's als de naam op de buik staat.

Hoe verwijder je een bellypaint?

Helaas kan de prachtige buikschildering niet eeuwig blijven zitten. Ik heb zelf veel ervaring met mezelf te schminken en daardoor kan ik ook aanraden om niet eerst te beginnen met water maar je buikje eerst in te smeren met een vloeibare zeep zodat de meeste verf al loskomt. Als de hele tekening is ingezeept spoel je deze af met lauwwarm water en ga je met een washandje met zeep over de resterende plaatsen.


Blijf je kleur zien op je buik? Smeer je buik dan in met (baby)olie en haal dit er met een tissue weer af. Spoel daarna je buik nogmaals onder de douche. Het kan geen kwaad voor moeder of kind als je nog een tijdje een lichte kleurwaas blijft zien.

Extra tips voor een bellypaint.

Om van je bellypaint een echt succes te maken, kan je de volgende tips in gedachten houden;

  • Draag geen strakke kleding op de dag zelf. Zo voorkom je dat je striemen van de strakke kleding in je buikschildering ziet. 
  • Smeer je buik niet in op de dag van de schildering. Door lotion of olie hecht de schmink minder goed op je buik. 
  • Draag comfortabele kleding. Een buikschildering duurt soms even. Het is daarom prettig als je comfortabele kleding aan hebt tijdens het schminken.
  • Zorg voor een ontspannen omgeving. 
  • Betrek je borst(en)/armen in het ontwerp. Een buikschildering hoeft niet op te houden bij je buik. Je kan ook een deel van je borst of je armen of handen bij de schildering betrekken.

   

   

Bron; https://www.24baby.nl/zwanger/zwangerschapscursussen/bellypaint-zwangere-buik/ 

bottom of page